WATERROWER – VASLESTE IN PROPRIUL RITM !

posted in: Uncategorized | 0

WaterRower proiectează şi fabrică aparate de vâslit de o calitate şi un design excepţional din anul 1988. Acestea au fost proiectate la mijlocul anilor ’80 de către John Duke, canotor pentru Yale şi echipa naţională a Statelor Unite.

Aparatul de vaslit WaterRower este pus in valoare in orice mediu ambient, acasă, la birou sau la sala de fitness. Funcţionarea silenţioasă a aparatului WaterRower permite folosirea acestuia oriunde, oricând, fără a-i deranja pe cei din jur.

Va puteti bucura de un exerciţiu de vâslit în timp ce vă uitaţi la televizor sau în timp ce altă persoană citeşte în aceeaşi cameră!

Aparatele WaterRower au fost proiectate cu o atenţie la detalii incomparabilă cu a altor echipamente de fitness. Mult timp apreciate pentru stil, au fost recunoscute şi premiate de către industria designului pentru puritatea modelului.

WaterRower a primit numeroare disctinctii precum “Trendului anului 2014”, acesta fiind folosit si in cadrul serialului House of Cards.

De ce apa?

Designul unic al dispozitivului WaterFlywheel de la WaterRower presupune folosirea unei palete care este special concepută pentru a capta apa în mişcare, pentru a reduce alunecarea şi pentru a produce o simulare de neegalat a beneficiilor vâslitului;

Asemănător vâslitului, rezistenţa pe care o presupune folosirea dispozitivului WaterFlywheel variază proporţional cu intensitatea la care lucrează utilizatorul. Relaţia dintre rezistenţă şi viteză funcţionează conform “regulii cuburilor”. Regula cuburilor presupune că o dublare a vitezei necesită o creştere în putere de opt ori mai mare.

Asemănător vâslitului, dispozitivul WaterFlywheel crează o conexiune fluidă între cel care vâslește şi apă utilizând o paletă. Nu există nici o conexiune mecanică solidă, în schimb, contactul dintre paletă şi apă acţionează astfel încât amortizează orice senzaţie mecanică.

Aparatele de vâslit WaterRower oferă un exerciţiu plăcut în timp ce menţin dinamica reală a canotajului pe apă – ardeţi până la 1000 de calorii pe oră şi lucraţi până la 84% din masa musculară! Vâslitul constituie un exerciţiu cardio eficace, de intensitate ridicată, în timp ce menţine un impact redus asupra încheieturilor.

 

 

Vaslitul folosește o combinație mare de muschi. Din vârfurile degetelor care țin mânerul pana la talpa picioarelor, toti muschii dintre aceste două puncte contribuie la cursa de vaslit.

La alte echipamente pentru antrenamentul cardio, cum ar fi; benzile de alergare, bicicletele eliptice, biciletele verticale si orizontale chiar și alte aparate de vâslit, folosiți mult mai putin masa musculara, se ard mai putine calorii, și genereaza un beneficiu mai mic.

 

Multe aparate cardio pretind a fi rege atunci când vine vorba de consumul caloriilor.
Adevărul despre consumul de calorii, însă, este faptul că aceasta se referă la capacitatea dumneavoastră de a va antrena si nu a aparatului care poate arde 800 de calorii pe oră. De exemplu, pe o banda de alergare sau pe o bicicleta eliptica se necesită o intensitate mare a exercițiului
Vaslitul implica in miscare mai multe grupe de muschi, permițând astfel un consum foarte mare de calorii, in functie de  limita capacitatii de rezistenta a utilizatorului.

Alte aparate cardio implica in miscare mai puține grupe de muschi si necesita intensități mult mai mari sau o durata mai mare a antrenamentului pentru a obține acelasi consum de calorii.